VESTI

17.3.2020.

Šaran kućna dostava - tek samo jedan od primera i predloga obostranog snalaženja

Nakon uvođenja vanrednog stanja i odluke grada Beograda o ogrančenju rada ugostitelja na 12 sati rada preko dana, ali i opšte preporuke za kućnu samoizolaciju, brojni restorani prelaze na režim rada spremanja hrane za kućnu dostavu.

Većina prestoničkih restorana, baš kao i u celom svetu, prelaze na režim rada isključivo njihovih kuhinja, bez gostiju i u dozvoljenom dnevnom radnom vremenu od 08 od 20h i njihove ćemo postove na društvenim mrežama sve više viđati. Kao što smo i konstatovali, verovatno na opštu sreću, tokom prošle godine se dogodio bum tzv delivery servisa kako u okruženju, tako i kod nas. Sada svi oni koji naprosto nisu naviklil da kući sami sebi spremaju hranu, nisu prethodnih dana pravili zalihe brašna i toalet papira, a još uvek imaju materijalnih mogućnosti, mogu da pomognu sebi i drugima tako što će se u potpunosti preorjentisati na kućnu dostavu hrane. Sve one lokalne kafane koje smo voleli, poput ne samo Šarana već i Kovača, Suvobora, Tata mate i drugih od juče su u potpunom kapacitetu da zadovolje tražnju za konkretnim kuvanim ili pečenim, zdravim namirnicama i jelima, jer se u izolaciji koja će potrajati neće dati živeti samo od slatkiša. Prenosimo vam obraćanje (video link u prilogu) Tamare Botunjevac iz kultnog zemuskog Šarana.

Dragi građani,

Ja sam Tamara Botunjac direktor restorana Šaran. Obraćam Vam se u ime restorana Šaran. Odlukom naseg rukovodstva, naš restoran će u periodu od 17.03.2020. do daljnjeg javljanja raditi isporuku hrane i pića u vremenskom periodu od 12h  do 19h. Na našem sajtu i društvenim mrežama biće obaveštenje o ponudi menija koji se mogu naručiti na telefon 011/2618-235 i 069/2618-235.

Ovu odluku smo doneli kao meru vanrednog stanja koju je donela Vlada Republike Srbije. Iako zakon dozvoljava rad restorana, smatramo da bilo kakva okupljanja i kontakti stanovništva samo otežavaju sprečavanje širenja virusa i dalje zaražavanje stanovništva.

Na teritoriji Zemuna i Novog Beograda možemo i sami da vršimo dostavu, a za ostale opštine, građane molimo da naruče dostavne službe ili lično dođu na vrata restorana da preuzmu i plate naručenu robu.

Objekat će unutar svojih prostorija i radnika sprovoditi sve mere bezbednosti visokog nivoa zaštite i dezinfekcije.

Verujemo da smo jasno objasnili naše odluke za dobrobit nas i naših građana.

Šaran kućna dostava - tek samo jedan od primera i predloga obostranog snalaženja
Šaran kućna dostava - tek samo jedan od primera i predloga obostranog snalaženja

Video

Podelite sa prijateljima:

Povezane vesti

VESTI

Detaljinije

Nova online aplikacija Wine Drop Club

Nova online aplikacija Wine Drop Club

U istovremenoj situaciji kada usled korona karantina sve ređe odlazimo ne samo u restorane, već i vinske podrume, a kada s druge strane dolazi novo vreme...

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Noćni život od Soldout-a do novog Lockout-a

Noćni život od Soldout-a do novog Lockout-a

...nakon dvomesečnog prolećnog korona karantina u kome je stalo kompletno srpsko i prestoničko ugostiteljstvo, majskog otvaranja i kratkotrajnog perioda...

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Kraj HoReCa urbanih oaza

Kraj HoReCa urbanih oaza

Korona karantin je privremeno produžio život nekim novim kultnim mestima kao što je bio Wine tapas bar Epigenia u Resavskoj i čuveni PUB na ćošku Bulevara...

Detaljinije