VESTI

18.3.2021.

Da li i kako (a Covid19 free) bezbedno - lako, gde (Rtanj) na Kopaoniku!?

U situaciji kada je gotovo izvesno da će tzv lockdown u gradovima potrajati, gde su restorani i barovi u Beogradu zatvoreni, jedina dilema je Kopaonik kao alterantiva. Ovde ukratko, zašto je hotel Rtanj jedina dovoljno sigurna opcija jer pruža mogućnost ekskluzivne i bezbedne izolacije kao korona free prostor. Zimski odmor i komfor se podrazumevaju.

Postoje dva opšta mesta. Prvo je tačno, da su Izrael u svetu i Srbija u Evropi, lideri u imunizaciji populacije protiv Covid19. Drugo je možda samo delimično osnovana sumnja ili preterana zebnja da je planina kao zimski ski centar glavni generator korone. Činjenica je da usled nemogućnosti odlaska u Italiju, Francusku i Austriju, navala na Kopaonik i Jahorinu ove sezone nezabeležena po interesovanju uprkos strahu i pandemiji. Tom izazovu različiti hoteli nisu odgovorili sinhronizovano i unisono jedinstvenim merama epidemiološke zaštite. Ski barovi su dodatno urušavali sneška.

Ipak jedan hotel se izdvojio bitno drugačijim pristupom. Pa da se vratimo na Izrael, gde smo svedoci ovih dana, da se javni život polako vraća u normalu na način da je kroz sistem narukvica svima onima koji su vakcinisani i revakcinisani dozvoljen pristup ne samo kafanama već i koncertima.

PCR TEST ZA SAMO DVA SATA I SPREMNI STE ZA ZIMOVANJE 

Rtanj na Kopaoniku je još u decembru na početku sezone, JEDINI uveo obavezni PCR test kao preduslov bukinga sopstvenih smeštajnih kapaciteta.  Sklopio je ugovor sa sertifikovanom labaratorijom Aqualab koja ima svoje labaratorije širom Beograda, Novog Sada i Srbije za beneficiranu izradu brzog antigenskog testa bez čijeg se negativnog rezultata ne polazi na put za Kopaonik. Dakle potrebno je 2000 dinara i dok se kući pakujete, još samo 2 sata čekanja i spremni ste da spokojni krenete na put. Tek tamo će vas dočekati novost da hotelski parking nije više nije svima dostupan, već samo gostima kojima je potvrđena rezervacija smeštaja (koji ste na izlazu iz kuće prosledili mailom hotelu kao svoj negativni tzv PCR nalaz). Na ulazu u sam hotel, vas dočekuje obezbeđenje, a svaki gost zadužuje narukvicu bez koje niko ne može da uđe u hotel. Kafana Odžaklija je fizički razdvojena. Skijašima u prolazu je omogućeno da tradicionalno pazare čuvene krofne na spoljašnjem kiosku. 

I TRADICIJA I LUKSUZ

Sam Rtanj je od ove godine značajno drugačiji po sadržaju i profilu bolji i unapređen hotel. Hotelski loby nije više dečija igraonica, nipošto kakva krčma u planini. Gostima su na raspolaganju: sauna, masaža i gym - teretana. Švedski sto za doručak i večeru varira od "četničke gibanice" do dalmatinske škarpine i dunavskog šarana, i pravog grčkog girosa koji se na tradicionalan način sprema na licu mesta. To više nije klasični pansionski meni već restoran per se, u budžetu polupansiona. Logično cene su nešto više, ali su i kompletan 2, 3, i 4 sprat renovirani u skandinavskoj estetici uređenja enterijera. A u toku je i akcija da zapravo zima još nije gotova, gde na uplaćenih 5, se dobija 6 noćenje gratis!!!

Prvi sprat je isključen iz ponude zbog namernog smanjenja Covid 19 kapaciteta, a ceo hotel opremljen Zepterovim prečišćivačima vazduha koji su sertifikovani kao jedini eliminatori spomenutog virusa u atmosferi. Napokon ne postoji hotel kao ovaj na planini sa in&out direktnim pristupom stazi, žičari i sopstvenom biletarnicom za ski pas. O drugim sadržajima poput fijakera i škole jahanja, čak i u zimskim, snežnim uslovima raspitajte se na licu mesta. Pa ako vas tišti gradski lockdown, u kapacitetu ste da radite remote, Rtanj na Kopaoniku je jedina izlazna opcija. 

Da li i kako (a Covid19 free) bezbedno - lako, gde (Rtanj) na Kopaoniku!?
Da li i kako (a Covid19 free) bezbedno - lako, gde (Rtanj) na Kopaoniku!?
Podelite sa prijateljima:

Povezane vesti

VESTI

Detaljinije

Priroda se obnavlja: Beograd noću - Viva Las Vegas!?

Priroda se obnavlja: Beograd noću - Viva Las Vegas!?

Dovoljan je bio jedan konstruktivni krizni štab u ponedeljak, koji je doneo odluku o radnom vremenu za ugostiteljstvo do ponoći, ergo da bi već danas 48h...

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Posle kiše dolazi sunce - Wine tasting Pržionica

Posle kiše dolazi sunce - Wine tasting Pržionica

nakon jesenjeg kišnog većeg dela meseca maja, konačno dobre vesti, ponovo radi "bioskop" malih zadovoljstava tzv Wine drop club vinsko testiranje u...

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Bratislav Petković

Bratislav Petković

kraj duge godine korone u Srbiji obeležila je smrt jedne od legendi prestoničkog ugostiteljstva, vlasnika najstarije tradicionalne poslastičarnice u...

Detaljinije