VESTI

15.10.2020.

Bomba na dorćolski Holesterol

neko je već cinično konstatovao da se Holesterol sad sigurno neće naći u konkurenciji za Mišelinovu zvezdicu, a da je borba protiv holesterola u Srbiji dobila novu, eksplozivnu dimenziju.

Zapravo najtačnija je konstatacija da su zaista vratile devedesete u situaciji kada se na ugostiteljske objekte u večernjim satima ponovo bacaju bombe kašikare. Na to se nadovezuje nevesela činjenica da sam restoran Holesterol ovih dana i nedelje nije ni radio kao jedan deo prestoničkih ugostiteljskih objekata zbog neisplativosti rada u uslovima umanjenih kapaciteta enterijera, a prema uredbi koja se odnosi na Covid 19. Kao i faktičke saobraćajne nedostupnosti tog dela Dorćola usled aktuelne totalne rekonstrukcije Dušanove ulice.

Iakao je donji deo Dobračine koji gravitira oko Dorćol Platz-a čuven po tzv hipsterskom neformalnom konceptu, ulične trotoarske supkulture sedenja, pored pekare Šarlo, Pržionice i Radionice, "Holesterol" kao kafana kuvanih jela na kašiku, nije imao kapacitet bašte i nije kako je rečeno jedini ovde radio tokom leta i jeseni. Sa i bukvalno druge strane, prekoputa u nekadašnjem fabričkom pogonu Kompresora, uskoro se najverovatnije otvara još jedna "Manufaktura", kao i najavljuje preseljenje čuvenog kluba 100 iz Sava male.

Pa ako je obližnja komšijska "Homa" jedan od takmaca za Mišelinovu zvezdicu, svekukupno noćašnji događaj loša je rekalama za komfor zonu bezbednosti beogradskog ugostiteljstva za koju smo verovali da je nesporni uspostavljeni standard. 

Podelite sa prijateljima:

Povezane vesti

VESTI

Detaljinije

Najbolja srpska vina i domaće vinarije u 2020

Najbolja srpska vina i domaće vinarije u 2020

portal Vino.rs je rispekt sačinio zavidni odabir i izbor od crvenog Cabernet Sauvignon Reserve 2017 Radovanović, do belog Chi-a iz 2016 vinarije Chichateau

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Gđa Mirkov na Dorćolu

Gđa Mirkov na Dorćolu

prestonički patisserie NYC alike trademark u našem kraju

Detaljinije

VESTI

Detaljinije

Novo HoReCa radno vreme do 8 i 15 godina Pastisa

Novo HoReCa radno vreme do 8 i 15 godina Pastisa

vest dana je (ne)očekivana dopuna uredbe Vlade Srbije odnosno odluka Kriznog štaba da se ipak dozvoli rad ugostiteljstva (i tržnih centara) ove nedelje do...

Detaljinije