Top Lista

9.7.2019.

Top preporuka Sava & Dunav

Beograd leti vredi i najlepši je na svojim rekama. Počev od Zemuna, od Šarana preko SM Talasa. Skala provoda je clubbing između Šiljine 20-44 i River-a gde nastupaju Milica Pavlović i Aleksandra Prijović. Ili Port-a (by Community) i Ušća - Nacionalne klase. Decentnost je sreda Tria Rogatih u Lavashu i Aperitivo Davora Jovanovića u Drugoj Piazzi. Enterijer i gastronomija ex Fish-Zeleniša i Ambara. Socijalna žovijalnost Comunale-a Beton hale i Korzoa u bloku 70. Stara i nova tradicionalnost jelovnika rečne ribe Marinade u brodogradilištu i Žareta na početku Savskog nasipa. Celodnevni chill Kućice i Laste i zaključno sa Ostružnicom, pitomina i izolovanost Žiće i Riste. Antipodi ili alternative

20/44

20/44

Dakle već sedam godina brod 20/44 uspešno je ukotvljen i pleše Savom uz muziku najpoznatijih rezidentnih domaćih i stranih DJ-eva na gostovanju u Beogradu. Za kratko vreme ovaj klub se nametnuo da se vikendima uopšte više ne postavlja pitanje “Gde ćemo večeras?”, jer su clubbing na brodu i čekanje zore postali glavni inventar svakog vikenda. Ovaj klub ponosno nas predstavlja na svetskoj night life sceni, pa ga je Guardian 2014. godine smestio u 25 najboljih u Evropi, a ove godine se našao i na listi 20 najboljih malih klubova na svetu. (Antipod River)


Detaljinije

Ambar

Ambar

Kada bi restorani imali decu, iz braka Male fabrike ukusa i Communale-a, nastao bi Ambar, jedan od najlepših enterijera Beton hale. Sa monumentalnim, kvadratnim centralnim, pravim barom u prostoru, kao i srpskom kuhinjom svedenom na razumnu meru kvantiteta, ali uz nagašeni modernizam tog svog nacionalnog menija i njegov sadržajni kvalitet.  (Alternativa Faro)


Detaljinije

Comunale

Comunale

Prvo je bila galerija Superstar, pa nagrada Salona arhitekture Beograd, pa prodavnica nameštaja Wabi Sabi i napokon prvi restoran Beton hale koji je uspostavio standard by Aleksandar Rodić Roda. Nastao paralelno sa globalnom franšizom Jamies Italian, za razliku od njega, opstao je kao verovatno najznačajniji restoran mediteranske kuhinje u Beogradu, Madera milenijlaca vikendom... (Alternativa Korzo)


Detaljinije

Druga La Piazza

Druga La Piazza

II Piazza je zapravo autentični mediteranski restoran u meri u kojoj je prostor Savskog pristaništa, beogradska riviera. Jedan od tamošnjih najboljih, potvrđen lojalnošću stvojih stalnih gostiju, porodičnom atmosferom ali modernim ambijentom, različitim aktivacijama poput aperitiva, napokon svojom italijanskom kuhinjom... (Alternativa Lavash)


Detaljinije

Faro (ex Fish&Zelenish)

Faro (ex Fish&Zelenish)

Faro je novi projekat (novosadskog) restorana Fish&Zeleniš, sa autentičnim fine-local-creative konceptom; biodinamičnim povrćem (i voćem), svežom ribom, mesom i sirevima lokalinih proizvođača, harmonično dizajnirana internacionalna/domaća vinska karta, uz malo starog dobrog live jazz-a i umetnosti... (Alternativa Ambar)


Detaljinije

kod Riste

kod Riste

Kafane kod Riste je plan B koji je dobitna kombinacija. Dovoljno veliki ponton parking za čamce, istovremena plaža za sunčanje na ligištulima, solidan kafanska hladovina sa pogledom, riblji jelovnik, hladno vino i sveže palačinke (Alternativa kod Žiće)


Detaljinije

Korzo

Korzo

Na beogradskoj dužini Save, ovaj je splav svojevrsni dnevni living room, kafeterija, koktel bar, restoran i poslastičarnica sa dvoetažnim enterijerom transparentne arhitekture otvorenog pogleda i pristupa na reku. Majami u Bloku 70 (Alternativa Comunale)


Detaljinije

Kućica

Kućica

Letnji clubbing u Beogradu ima nekoliko destinacija, ali ona ispod novog železničkog mosta kod Šest topola na Sajmu je nekako najpoznatija zbog pogleda i rečnog vybe-a. Baš na tom konkretnom mestu gde je Kućica dizajnerski master rad studia Fluid i rečna franžiza koncepta Mladost, Ludost, Radost. Letnja "Gajba" Pepea i Koleta, najurbanije mesto na reci. (Alternativa Lasta)


Detaljinije

Lasta gradski splav

Lasta gradski splav

Lasta je otvorena kao splav Sound našeg vremena, kao letnja verzija klubova Tube ili Brankow, ali je vremenom prevazišla te uzore. Zato se i zove gradski splav, a zapravo je dance & night club, cocktail bar, takođe u menadžmentu DJ Pepea i Koleta, letnja drop by rezidencija svih globalnih DJ-eva koji su nastupali u regionu, najpoznatiji clubbing splav Beograda poslednje decenije (Alternativa Kućica)


Detaljinije

Lavash

Lavash

Lavash je orijentalni restoran čiji je meni skrojen poput gastronomskog atlasa sočnih tradicija i destinacija Balkana i Bliskog Istoka. Dakle oaza bliskoistočnih i domaćih jela i začina sa implementacijom ukusa Maroka ili Indije.
Uz muzički, ali drugačiji od ostalih live program balkanske etno muzike, Lavash je ambijent novog ali jednostavnog doživljaja tzv meraka. (Alternativa Druga La Piazza)


Detaljinije

Marinada

Marinada

Restoran Marinada otvoren je 1984. godine. Vlasnik restorana, Rajko Dobrosavljević, od prvog dana je postavio visoke standarde u pogledu kvaliteta hrane i usluge. Zahvaljujući tome, Marinada je stekla stalne goste tzv deep state-a države Srbije, političke i poslovne elite i bezbednosnog ambijenta i postala jedan od vodećih restorana u Beogradu.

U prelepom ambijentu služe se vrhunski specijaliteti od morske ribe, rakova i školjki, srpska i regionalna vina, ponekad i dobra muzika u večernjim časovima koja čini ovo mesto posebnim.

U letnjim mesecima, gosti mogu uživati u prelepoj bašti na obali Save, a u zimskim mesecima je posebno atraktivna zastakljena terasa sa prelepim pogledom na reku. (Alternativa Žare)


Detaljinije

Port by Community

Port by Community

Port Community leti, baš kao i Kasina zimi, (uz River i Nacionalnu klasu) deo je svojevrsne Las Vegas clubbing ponude prestonice, kao što su tamo Belađio, MGM Grand i Caesars Palace...Njihov rivalitet ogleda se u bukingu najvećih domaćih i regionalnih zvezda pop i pop folk muzike. Mesto gde u Beogradu nastupa Toni Cetinski, a izlazi jedna Sofija Milošević. (Alternativa Ušće - Nacionalna klasa)


Detaljinije

River

River

River je već godinama leti, spektakularno mesto beogradskog noćnog života, clubbinga po splavovima, na Savi, flagship nove popularne muzike pop folka i trepa, od Aca Lukasa i Pejovića preko Rade Manojlović ili Milice Pavlović do Aleksandre Prijović i Nataše Bekvalac. 

Klinci u belim košuljama i najlepše supersonične devojke prestonice. (Antipod 20/44)


Detaljinije

Šaran

Šaran

Pre više od sto godina alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedinstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi. Ova kuća, tik uz desnu obalu Dunava, panonskom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je slavne ličnosti, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca.  Restoran „Šaran“ pleni publikum starogradskom atmosferom,  kuhinjom i vrhunskom ponudom u izboru ribe i vina, za čije je domaćinstvo danas zaslužna čuvena Jasmina. (Alternativa Supermarket Talas)


Detaljinije

Supermarket Talas

Supermarket Talas

Panorama Beograda od Lida na Ratnom ostrvu do Marine Dorćol, najlepša je i saglediva jedino sa kule Gardoš i iz bašte Talasa. Eklekticizam Austrougarske građanske vile na Zemunskom keju, pomešan sa industrijskim mobilijarom Industrije motora Rakovica kao enterijer/eksterijer Marka Basarovskog, konceptualno moderniji i cenovno prijemčiviji (Šaran) po ideji Slavka Markovića, reprezentativna je razglednica budućeg međunarodnog putničkog lučkog pristaništa, baštinik socijalne tradicije nekadašnjeg obližnjeg restorana Venecija… (Alternativa Šaran)


Detaljinije

Ušće - Nacionalna klasa

Ušće - Nacionalna klasa

Ušće je jedan od prvih restorana na Novom Beogradu sa panoramskim pogledom na stari Beograd, podignut u isto vreme kada i obližnji Muzej savremene umetnosti, čuven po filmu "Nacionalna klasa" iz 1978 sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi. Danas se tokom večeri transformiše u najveći noćni klub prestonice u kome nastupaju Aca Lukas i Nataša Bekvalac. (Alternativa Port by Community)


Detaljinije

Žarko Nikolić splav

Žarko Nikolić splav

Ova kafana i njen riblji jelovnik ima predsedničke kredencijale. Čuveni Žare nalazi se na onom momokaporovskom delu Save u visini Ade Međice gde počinju splavovi Beograđana, gde se odvija taj paralelni život i gde je njegova kafana za kraljeviće i prosjake, etalon najbolje na domaći oldschool način, spremane rečne ribe. (Alternativa Marinada)


Detaljinije

Žića

Žića

sve što vredi za Žareta, možda važi još više za Žiću, samo što se do njega u Ostružnici teže stiže. I što je njegova Ljilja neumoljiva, da kada nema mesta, stvarno ga nema. Sem ribe, imaju verovatno još uvek najbolji domaći paradajz, sir i vruću lepinju. Žića je stvarni kraj sveta i možda najlepše mesto na Savi. (Alternativa kod Riste)


Detaljinije
Podelite sa prijateljima:

Povezane top liste

TOP LISTE

Detaljinije

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

...teško je izabrati adekvatnu ilustraciju - razglednicu Beograda 2020 kojom bi se ilustrovala - najgora godina u posleratnoj ( od 1999) istoriji...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

Zima je sezonsko godišnje doba za tradicionalne poslastice od testa. Na njenom isteku, donosimo predlog dobrih pekara i poslastičarnica gde se mogu...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Sezona 19/20, definitivno će odrediti planinu Kopaonik kao jedinu kompetitivnu HoReCa tačku, ravnopravnu Beogradu. Štaviše sadržajnom ponudom i...

Detaljinije