Top Lista

17.11.2019.

Top 20 novih vrlodobrih, il ne samo novih, ali odličnih mesta u Novom Sadu

Da bi uopšte razmišljali o Mišelinovim zvezdama i njegovom vodiču, moramo da uvažimo horeca decentralizaciju, mimo Beograda. Novi Sad poslednjih godina, novim mestima, standardom usluge, enterijerskim opremanjem ali i socijalnim hajpom, ravnopravan je kao (vojvođanska) metropola, srpskoj prestonici. Novi Sad, nije više samo Salaš 137, a pred vama je 20 predloga i preporuka, mimo Trip Advisor stereotipa i Zmaj Jovinog korzoa...

Akademija

Akademija

Mimo uobičajenih novosadskih korzo kafeterija u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj, Laze Telečkog ili na Bulevarima Mihaila Pupina i Oslobođenja, najbolje je u svojevrsnom gradskom backstage-u ulici Pavla Papa čuvenoj po kafani Sokače. 

Stoga u mnoštvu ovdašnjih kafeterija, možda i najbolja.


Detaljinije

Brkina Marina

Brkina Marina

Novi Sad u sklopu svoje nekadašnje KunK urbane gradske arhitekture, poseduje pregršt malih trgova tzv pjaceta poput Trifkovićevog trga, Katoličke porte i Trga Mladenaca, gde je na mestu nekadašnje prve novosadske predratne kafeterije, otvorena ova prelepa bistro pivnica, kao za sada i naizgled, uspešnija izvedenica originala, čuvenog Brke verovatno pomalo hendikeperanog ruralnom lokacijom Futoškog puta...

dakle bolji Brka, ali u centru grada


Detaljinije

Crna Ovca NS

Crna Ovca NS

Najpoznatija craft poslastičarnica prestonice - sladoledi Crna Ovca su verovatno jedina domaća food franšiza istovremena prisutna u oba srpska metropolisa. S druge strane Katolička porta je u stoletnoj hladovini katedrale, verovatno najlepša novosadska gradska pjaceta, pa u bašti Crne ovce, ovde u Novom Sadu možete uživati i espresso. 


Detaljinije

Dom kulture

Dom kulture

Na adresi čuvenog Sokolskog doma, tik do Pozorišta mladih, najbolji novosadski ugostitelji, konačno su otvorili RnR klub kakav ovom gradu nedostaje 361 dan u godini, mimo 4 dana Exita.

Od najboljih klupskih cover bendova poput Gift-a il Girls Boys & Toys do Ateist Rep-a i Obojenog programa, ali i Zagreba na službenom putu u Novom Sadu, od Psihomodo Pop-a do Massima Savića. 

Culture club


Detaljinije

G.IMI

G.IMI

Nekad u staroj Jugoslaviji, najpoznatiji internacionalni, najbolji kineski restoran bio je čuveni Sečuan u Novom Sadu. Čitave tri decenije kasnije dominirao je žanrovski miks poslovnog restorana tzv vojvođanske salašarske kuhinje, dok ponovo u čuvenoj pešačkoj zoni Dunavske, nije otvoren ovaj gruzijski restoran. 

...novi internacionalni ili najekskluzivniji NS restoran


Detaljinije

Garden

Garden

Vase Stajića je verovatno najlepša ulica - najelitnija stambena zona u Novom Sadu, opevana u Balaševićevim pesmama. S druge strane čuveni Mile Pica, otvorio je davne 1978 prvu piceriju u SFRJ - Napoli i na toj tradiciji danas, ovde postoji i radi Garden 


Detaljinije

Korpa

Korpa

Mesto kakvo zaista nedostaje i Beogradu, optimalni food market kombinovan sa vine shop-om, salumerijom i pregršt drugih tzv deli sadržaja, naravno i ona na gravitaciji ulice Branka Bajića.

Dakle: deli, market i bistro, 3 u 1


Detaljinije

Loft rooftop

Loft rooftop

Povrh 5 drugih Loft bistro-cafe barova ( Downtown u Njegoševoj, Campus u Stražilovskoj, Factory u Futoškoj, Pool bar na Sentoandrejskom putu itd...) potonji iz najbolje NS horeca franšize je kubusom, enterijerskim opremanjem, i što mu samo ime govori terasom sa pogledom na grad - sa poslednjih godinu dana verovatno najznačajnijeg šoping mola u Srbiji - TC Promenada, zavredio da se nađe u ovoj preporuci...

Novi Sad je nekad bio čuven po Đardino prvom ugostiteljskom ovdašnjem roof top-u, sad kad je kako se kaže kralj mrtav, živeo (novi) kralj - Loft


Detaljinije

Nacionalna klasa by Vojvodina

Nacionalna klasa by Vojvodina

Ovo je novosadski i bolji pandan istoimenog BGD originala...

Verovatno prostorom najveći, sadržajem jelovnika i zabave, najreprezentativnija istovremena "kafana" i klub u Novom Sadu. Potpuno i što je pohvalno, intimom odudara od konteksta okruženja i adrese na kojoj se nalazi. Slika govori više od ovih reči.


Detaljinije

Pascal

Pascal

Novi Sad je svoju građevinsku ekspanziju doživeo u periodu između dva rata, kao i Beograd stilski sa nečim, što bi mogli nazvati "modernom", čiji su najznačajniji reperi Brašovanova Banovina ili Tanurdžićeva palata. Nažalost u našem vremenu, investitorskog preterivanja opremanja lokala, Paskal u Radničkoj - redak je primer zavodljive jednostavnosti. 

modernistički poput Bauhausa lep i jednostavan. 


Detaljinije

Pasent

Pasent

Nakon godina dominacije Salaša 137, Piknika, napokon i Plave Frajle, verovatno najlepši srpski gradić, vojvođanska varoš - Sremski Karlovci, kao deo Novog Sada, dobili su terasu - čardu na lepom plavom Dunavu. 

Kafana koja na meniju ima rezance s makom ili orasima je SVE...


Detaljinije

Petrus

Petrus

Petrus je svojim enterijerom verovatno jedan od...ako ne i najluksuzniji horeca arhitektonski prostor u zemlji, štaviše u Novom Sadu. Nalazi se, kao svojevrsni flagship novog standarda uz sve svoje kontraverze i kvalitete na čuvenom novosadskom korzou - ulici Modene u gradskom epicentru.

Jednom rečju De lux. 


Detaljinije

Piatto

Piatto

Piatto je bio premijerni novi ekskluzivni restoran na potezu gravitacije ulice Branka Bajića koji spaja Bulevar Evrope i Novosadski velesajam, tamo gde će se kasnije pojaviti Korpa, Show room, obližnji Negresco, pa sve zaključno sa hotelom Šeraton.  Na taj način izmestio je gastronomski i socijalni centar Novog Sada sa Bulevara Oslobođenja, tradicionale poput Žaka, Plave frajle, Gondole i 72 Deli-a...

Restoran italijanske kuhinje i mediteranskog enterijera, kvartovski "Branka Bajića" gamechanger Novog Sada.


Detaljinije

Portofino

Portofino

Potez od Železničke stanice Novi Sad do NIS-ovog solitera i Merkatora, poslednjih decenija bio je, što retail poslovna, što real estate zona intezivne novogradnje, posledično brojnih horeca lokala proporcionalnih broju npr bankarskih filijala i apsolutni no parking nightmare i traffic jam...

Međutim Portofino svojim enterijerskim šarmom po ugledu na čuveni mali Ligurijski zaliv, poslednji, vredan je truda naspram te gužve na Bulevaru.


Detaljinije

Pupin pub

Pupin pub

Pub Pupin, nekoć Invicta, je žanrovski crossover "space" pivnica, klopa ili samo kafa, cocktails & clubbing, parking za bicikle... 

afterhour spot na glavnom gradskom bulevaru istoimenog imena


Detaljinije

Sheraton hotel Novi Sad

Sheraton hotel Novi Sad

Osnovno očekivanje, bilo je da MK commerce - Miodrag Kostić najznačajniji entrepenur i liderska hotelijerska kompanija našeg vremena i prostora, otvori najbolji hotel i u svom sedištu, Novom Sadu, sa afilijacijom međunarodne reputacije.

Sheraton na Bulevaru Evrope je hotel sa 4 zvezdice i 150 soba, predsedničkim apartmanom i gym - wellnes spa centrom na vidikovcu poslednjeg sprata hotela.

Die Novi Sad beste.


Detaljinije

Show room

Show room

Skandinavski savremen enterijer i odlična kuhinja. I još kažu: svet neobičnog enterijera i jedinstvenog luksuznog prostora, obogaćen nesvakidašnjim gastronomskim užitkom i homemade slatkišima, najbolji sopstveni slobodni parking u gradu. 

Poslednji pa samim tim i najbolji u sada već prepoznatljivoj horeca adresi ulici Branka Bajića


Detaljinije

Svilara

Svilara

Ciglena fabrika svile s kraja 19. veka u Almaškom kraju, transformisana u flagship Novog Sada 2020, Evropske prestonice kulture. Povrh sale za promocije, lep i intiman indoor kafe, kružni šank uz bivši fabrički dimnjak.

fabrička arhitektura - kulturni centar - cafe bar


Detaljinije

Trema

Trema

Đava, Kućerda na lakat, Šećer&Soul i napokon Trema u pozorišnom lobby-u SNP-a je hodogram, najboljeg klupskog noćnog provoda oličenog u tandemu Branko Koprivica i Aleksandar Banjac sa pridruženim vokalom Borisom Režakom - svakog utorka, kao i drugim danima sa drugim programom - izvođačima.

Srpsko narodno pozorište...


Detaljinije

Zenit books

Zenit books

Projekat nedvosmislenog naziva „Zenit“ nastao je kao potreba za otvaranjem knjižare koja bi svojom ponudom i programima objedinjavala funkcije knjižare i kulturnog centra i time jasno pokazala svoje opredeljenje. Osnovni cilj projekta je obrazovni momenat, podizanje čitalačke svesti i kulturno ozdravljenje nacije.

Knjižara „Zenit“ nije samo jedna prodavnica knjiga, to je i mesto gde se u direktnom razgovoru sa autorima ili učešćem u nekoj od mnogobrojnih tribina i radionica može saznati sve o književnosti, od toga kako objaviti knjigu, do toga šta je aktuelno kod nas i svetu.

Knjižara „Zenit“ je namenjena svim građanima Novog Sada, Srbije, regiona, a kao kafe savršenog enterijera i u najstrožem centru grada, mnogobrojnim turistima, kao zapravo prava ili jedina adresa buduće prestonice kulture.

...dakle najlepša knjižara - cafe, i možda ne samo u Novom sadu


Detaljinije
Podelite sa prijateljima:

Povezane top liste

TOP LISTE

Detaljinije

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

...teško je izabrati adekvatnu ilustraciju - razglednicu Beograda 2020 kojom bi se ilustrovala - najgora godina u posleratnoj ( od 1999) istoriji...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

Zima je sezonsko godišnje doba za tradicionalne poslastice od testa. Na njenom isteku, donosimo predlog dobrih pekara i poslastičarnica gde se mogu...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Sezona 19/20, definitivno će odrediti planinu Kopaonik kao jedinu kompetitivnu HoReCa tačku, ravnopravnu Beogradu. Štaviše sadržajnom ponudom i...

Detaljinije