Top Lista

31.1.2020.

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Sezona 19/20, definitivno će odrediti planinu Kopaonik kao jedinu kompetitivnu HoReCa tačku, ravnopravnu Beogradu. Štaviše sadržajnom ponudom i kapacitetima boljom od Novog Sada, značajno jačom od Zlatibora. Ovde vam donosimo predlog 15 lokala i 2 preporučena hotela. Možda smo mogli da se referišemo i ka zicerima kao što su Hani Bani, Vučja jama, Camelot, Alo Alo ili hotelima Grand i Grey ali smo se opredili mahom za nova mesta.

Bernard

Bernard

Najbolji u Ski Vikend naselju. 

Ski Vikend naselje smeštajnim kapacitetom hotela i apartmana odavno je prestigao centar Kopaonika, i sada je već veličine manjeg grada u Srbiji. Tu ekspanziju nije pratila proporcionalna tzv odabrana ugostiteljska ponuda. Lokalci preporučuju dva mesta, a Bernard u okviru Milmari hotel resorta jedno je od njih. 


Detaljinije

Gorski hotel

Gorski hotel

Najnoviji pa samim tim verovatno i trenutno najbolji hotel na Kopaoniku.

Hotel Gorski na Koponiku postavljen u okviru MK resort menadžmentu, je novo vreme uživanja na najpoznatijoj srpskoj planini, hotelska evolucija poput onih kada su u neposrednoj blizini tokom 80-tih sagrađeni Genex apartmani ili počektom 2000 Grand postao MK resort. Ova ekskluzivna lokacija u samom centru Kopaonika, na samoj stazi Malo jezero - Centar, poseduje 97 luksuznih soba, 21 apartman sa 5 zvezdica, Spa centar sa zatvorenim bazenom na 1000 kvadratnim metara, bonus otvoreni bazen, fitness centar i sadržajima poput saune, hamama, tzv ruske banje, ledene i slane sobe, tepidarijuma. Vrhunski komfor, nenametljiv luksuz planinskog stila, toplina i miris prirodnog drveta koji preovlađuje u enterijeru, kao i neponovljivi pogled na prelepu prirodu Kopaonika, koja okružuje hotel sa svih strana. Njegov je lobby bar jedan od najlepših HoReCa prostor, ne samo ovde, već generalno u Srbiji. Gorski takođe sadrži i A la carte restoran, kao i kongresni centar u kome će se ove godine (2020) po prvi put na novoj lokaciji odigrati Kopaonik music week...


Detaljinije

Greben

Greben

Greben je poneo ime po svojoj lokaciji kao jedan od četri ski bar noviteta u sezoni 2019/20, i koji su doneli novi vizuelni ugođaj - ugostiteljski sadržaj na najfrekventnijoj deonici na planini, potezu Karaman greben - Duboka 1. Ovaj objekat dvoetažne spratnosti sa velikim uplivom svetla, skandinavskim dizajnom - šarmantnom ponekom plavom stolicom, bela vista pogled baštom ka Pančićevom vrhu.


Detaljinije

Green

Green

Kopaonik za mnoge, mentalno počinje izlaskom na autoput Beograd - NIš, već tamo negde posle Plavog mosta na Medakoviću. Tu ih od skora na srećan put ispraća bilbord koji najavljuje ovo (jedno od četri) novo mesto na Karaman Grebenu, sa verovatno najlepšim enterijerom/eksterijerom na ski stazama Kopaonika. Kombinacija izvorne domaće kuhinje sa primesama internacionalnih specijaliteta, vrhunskih vina, autentičnog dizajna  i profesionalne usluge će zadovoljiti sve one koji žele da dožive nešto inovativno i kvalitetno tokom ili i posle skijanja. 

Poslednji novootvoreni ski bar - novitet na Kop-u.


Detaljinije

Husky

Husky

HAS (klopa) + SKI (smučanje)

Husky jedan je od najnovijih tzv SKI barova alociranih na najfrekventnijim stazama Mali Karaman - Karaman Greben, čvorištu tri glavna pravca skijanja na Kopaoniku: Duboka, Jaram-Gobelja i Centar...za sve one koji se ne spuštaju do Rtnja ili Skituljka. Njihov tzv review na društvenim mrežama sadrži pretežno hvalospeve kuhinji i staff-u. Tokom lepog vremena osunčana bašta, za vreme vejavice, toplo ognjište iznutra. 


Detaljinije

Jaram

Jaram

Snowboard stanica, domaća klopa sa otvorenog ognjišta.

Jaram kao ski bife postoji već decenijama na čuvenom prelazu Raške i Brusa, gde na planini najčešće i strašno zavejava. Od nekadašnjeg igloa do sadašnje kolibe sa otvorenim ognjištem, oduvek je poput Apres ski mesta generisao ekipu što snowbordera, što onih neopterećenih skijanjem koji su samo hteli da dobro pojedu, popiju ili se zabave. Ada Bojana atmosfera na Kopu. 


Detaljinije

Koala

Koala

po TripAdvisoru najbolji restoran na Kop-u

Koala je internacionalni - Italijanski tzv cosy restoran, pasta predah od tradicionalne teške nacionalne kuhinje. Na rubu centra Kopaonika između Granda i Rtnja. Postoji već 25 godina na Kopaoniku, kao zimski sezonski restoran, sa najboljim ocenama na Trip Advisory. 


Detaljinije

Komita

Komita

Jedan od dva najbolja u Ski Vikend naselju. 

Komita je autentično oldschool etno konačište i kafana/konoba u Vikend naselju. Pa kažu za sebe, da u 365 dana - kuhinja služi sve vrste gotovih jela spravljenih po starim receptima, kod Komite ima pite, proje, kiselog kupusa, pihtije, domaćeg ajvara, vruće lepinje, čvaraka, kopaoničkog kajmaka, ovčjeg sira i domaće pršute, hajdučki roštilj i takođe kopaonička pastrmka...tradicija


Detaljinije

Maglič

Maglič

jedan od prvih/najboljih luksuznih, a nezavisnih od hotelske ponude, A la cart restoran & bar na Kopaoniku

Više od šture biografije ovog bar - restorana, o njemu samom govori editorijal njegovog enterijera, kao i sadržaj jelovnika i karta pića. Definitivni second best choice, uvek najbolji iza trenutno trendujućeg, jedan od tri ili četri apsolutne preporuke sa Nacionalnom klasom, Višom Silom i Pub-om, mimo hotelskih rezidentnih restorana.


Detaljinije

Mons

Mons

Planina Mons je novi, ali vrlo prijatan i prijemčiv lokal, jedan od četri nova na stazi Karaman Greben prema Pajinom Preslu. Baš na kraju tog ski odvajanja i prekoputa lokala koji je povukao nogu novog koncepta ski barova na Kopaoniku. Iskustvo nas uči, da se u konkurenciji dva naspramna mesta, dešavala moguća sinergija, u svakom slučaju svi oni nestrpljivi skijaši koji ne žele da čekaju sto u starijem, imaju solidnu alternativu u Monsu, štaviše pešački preko staze Mašinac najdostupniji centru i Sunčanim vrhovima. 

Preko puta Pajinog presla


Detaljinije

Nacionalna klasa Kopaonik

Nacionalna klasa Kopaonik

Broj 1

Nacionalna klasa nakon inicijacije u Beogradu, dominacije u Novom Sadu, otvorila je svoj treći objekat logično na Kopaoniku, a ovdašnja HoReCa scena ne pamti kada je jedno mesto imalo tako snažan ugostiteljski impakt. Štaviše već na samom početku godine (2020) uz Lafayette i Gildu u Beogradu, možemo je posmatrati kao najznačajniji sadašnji restoranski utisak. Otvorena kao anex hotela Gorski, na 500 m2 sa 250 sedećih mesta, kuhinjom i muzičkim programom, ona je ultimativni place to be, nepodeljinim utiskom trentuni broj jedan na Kopaoniku..."Royal Salute".


Detaljinije

Pajino preslo

Pajino preslo

Najpopularniji ski predah na planini, ovde.

Pajino preslo je sunčani prevoj i raskrsnica tri ski staze, tzv odvajanja sa Karaman Grebena, Crvena Duboka i vrh Mašinca, kao takav dostupan svim kategorijama skijaša. Kada je tzv novosadska opčinjenost Kopaonikom dominantna kroz Pub ili i Salaš, izašla iz Konaka, nekako je bilo logično da stvori novo najpopularnije mesto, odnosno ski bar gamechange na planini. Na tom modelu od ove sezone imamo još 4 nova mesta na planini, a verovatno je i stremljenje onog nesuđenog na Pančiću bilo slično. 

Iz Pajinog presla stalno se čuje žagor, jer uvek neko prepričava doživljaje sa staze, traži se mesto više. Miriše na toplo od kuvanog vina i zimske klope, burgeri na Kopu najbolji su ovde. I jeste toplo, naročito oko ognjišta u centralnom delu lokala. Ponekad im je od DJ sesija, muzika i pomalo preglasna, ali to ovde nikom ne smeta


Detaljinije

Pub & Ko

Pub & Ko

Prvi i najpoznatiji u planinskom novosadskom trijumviratu: Pub, Špacir, Pajino preslo...

Kao što je The Pub jedno od najznačajnijih mesta socijalne kulture u Novom Sadu, tako još od 2010 tzv Pub & Ko, centar je skijaškog afterhour-a i socijalne energije na Kopaoniku, unutar kruga Konaka. Deo istog HoReCa holdina kao i Pajino Preslo i Špacir u okviru Ski avenije, Pub je najveći sa kapaciteom od 6 community stolova i svekupno 110 

Čuvajući prepoznatljivu pabsku atmosferu, Project A1 Design Hub kreirao je ovde rebrendirani moderan ambijent u industrijskoj eklektici koji parira svetskim trendovima u dizajnu ugostiteljskih objekata ovg tipa.


Detaljinije

Rtanj hotel

Rtanj hotel

Najlepša i poslednja oaza intime na prebukiranom Kopaoniku. Ski boutique hotel

Hotel Rtanj ispod vrha Mali Karaman, na nadmorskoj visini od 1786 metara, nalazi se tik pored staze. Jedan je od najstarijih hotela na ovoj najpoznatijoj nacionalnoj planini. Prvi put otvoren kao planinarski dom 1958 godine, potpuno rekonstruisan 2013 godine. Tokom svih ovih godina postao je kultnih mesto na Kopaoniku, pre svega zbog specifične atmosfere i dobrog komfora za sve goste, kao porodični, bussines, bachelor, ski hotel...
Hotel raspolaže sa 235 postelja u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. 

U okviru hotela se nalaze: Ski bar kamin sala, Etno restoran ‘Odžaklija’ sa verovatno najboljom ponudom tzv starenog mesa (T-bone) na planini, Lobby vine bar, kao i najbolje tradicionalne domaće krofne u zemlji. Od ove godine uz outdoor Apres ski sadržaj, u ponudi je vožnja konjskom zapregom i kočijama po Kopaoniku.  Rtanj je više od običnog planinskog hotela, on je način života.


Detaljinije

Shisharka

Shisharka

Šišarka je jedan od četri nova ski bara na stazi Karaman Greben, ukusno uređena u duhu tzv moderne skandinavske planinske svetle arhitekture, nasuprot nekadašnjem narativu "Ima jedna krčma u planini - vide joj se svetla u daljini" ... Sa logičnom orjentacijom na dnevni sadržaj u vremenu trajanja rada ski lifta i generalnim pokroviteljstvom Heinkena, Šišarka ugošćava rezidentne beogradske DJ-eve na tom svom apres ski programu.

Apres ski na Karaman grebenu.


Detaljinije

Skituljko

Skituljko

Skituljko jedan je od najstarijih ski barova na stazi, na Malom Karamnu, obavezni predah za sve koji tokom skijanja na Centru i Pančiću prave izlet do Jarma i Gobelje i vice versa vraćaju se nazad. Na velikoj osunčanoj bašti, sem kafe ili rakije, povrh svih drugih osvežavajućih napitaka, najčuvenija je i gotovo neizbežno obavezna Skituljkova kopaonička pita od borovnice


Detaljinije

Viša Sila

Viša Sila

"Foce Majeure" fine dining na Kopaoniku između Granda i Greya na Kopaoniku, onaj i onakav dvoetažni luksuzni restoran - bar, ne samo poput Cveća Zla, već i nekadašnje Dijagonale u Beogradu. Posh, kakav je nedostajao sadašnjoj dekadenciji planine koja je novoj srpskoj eliti postala prvi izbor, a ne npr. supstitucija za prestižno skijanje u Francuskoj ili Livinjo... Ona je enterijerom i gastronomskim konceptom zbir sinergije tandema Vlade Zapleta Melentijevića i Srbe Cafe Cafe-a na Senjaku.


Detaljinije
Podelite sa prijateljima:

Povezane top liste

TOP LISTE

Detaljinije

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

...teško je izabrati adekvatnu ilustraciju - razglednicu Beograda 2020 kojom bi se ilustrovala - najgora godina u posleratnoj ( od 1999) istoriji...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

Zima je sezonsko godišnje doba za tradicionalne poslastice od testa. Na njenom isteku, donosimo predlog dobrih pekara i poslastičarnica gde se mogu...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

Vinska karta Srbije za početnike - Temet

Vinska karta Srbije za početnike - Temet

Sa malim zakašnjenjem donosimo priču o četvrtoj od planiranih 50 najboljih i čuvenih, domaćih - srpskih vinograda, vinarija sa bazičnim podacima o...

Detaljinije