Top Lista

1.10.2019.

10 novih hotela u Beogradu koji su promenili HoReCa scenu prestonice u deceniji 2010-2020

Postoji pretpostavka da Beograd danas poseduje tačno 100 hotela od jedne do pet zvezdica. Sa druge strane postoji i apsolutna eksplozija stanova na dan preko AirBnB-a i booking.com kao i tzv suite kategorizacije mini hotela. Ova lista je osvrt i preporuka za one ili najvažnije koji su doneli promenu igre i pravila. Nastavak uskoro sledi

Falkensteiner

Falkensteiner

U meri u kojoj se u poslednjoj deceniji Novi Beograd nametnuo kao novi poslovni centar prestonice, Falkeštajner je idealni etalon tzv city buisness hotela sa 170 soba i 700 m2 kongresnog centra.


Detaljinije

Hilton

Hilton

Nakon Interkontinetala u 80-tim i hotela Hayatt početkom 90-tih, najznačajniji hotelski brend tzv pet zvezdica - Hilton kao "the brend", došao je u Beograd tri decenije kasnije, u sam centar grada na potez izmedju Cvetnog trga i Slavije. Ili ti tačno 50 godina nakon što su u neposrednom okruženju 1958 otvoreni hotel Metropol i prva samoposluga u bivšoj Jugoslaviji. Sve navedno, dovoljna je preporuka za novo računanje vremena. 


Detaljinije

Holiday Inn

Holiday Inn

Prvi veliki, novi hotel u Beogradu i Novom Beogradu, iz ovog međunarodnog lanca kao deo poslovno najvibrantnijeg dela grada - Bulevara Zorana Đinđića, iz okruženja auto puta Zagreb - Beograd - Niš, kako je i rečeno sa najvećim pripadajućim objektom sajamsko-konferencijskog karaktera.


Detaljinije

Mama Shelter

Mama Shelter

U okviru šoping mola Rajićeva, a na mestu nekadašnjeg (predratnog) najluksuznijeg hotela "Srpski Kralj", nalalazi se jedini prestonički hotel sa pogledom na Kalemegdan, 125 soba Mama Shelter koje je dizajnirao Jalil Amor

Top mesto i jedan od prvih design hotela iz međunarodnog lanca takvog tipa objekata, a u Beogradu


Detaljinije

Marriott

Marriott

Courtyard by Marriott hotel je konačni dolazak i ovog međunarodnog lanca, ni manje ni više kao zdanja između Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja na Trgu Republike, u radikalno transformisanom objektu bivše robne kuće Jugodrvo. Štaviše, takođe jedan od retkih hotelskih restorana sa identitetom - "Credo".


Detaljinije

Radisson (Blu) Collection

Radisson (Blu) Collection

Ono što je svetski vrhunski arhitektonski trend, transformacija industrijskog graditeljskog nasleđa u HoReCa segment, kod nas je dobilo pojavni oblik u ovom značajnom hotelu. Sem smeštajnog kapaciteta noćenja, ovaj prostor svojim gabaritima i intrigantnim enterijerom nametnuo se i kao solidan konferencijski centar

Jednom rečju ex parni mlin kod Bigza, transformisan u hotel - place to be.


Detaljinije

Saint Ten

Saint Ten

U ovom našem vremenu, deficita greenfield prostora za nove hotele u centru grada, Saint Ten u Svetosavskoj ulici, verovatno je najlepša arhitektonska transformacija enterijera i nadogradnja eksterijera prethodnog zdanja. Lokacija, lobi, 55 soba i usluga, sve što ostavlja utisak zadovoljstva i omiljenosti.


Detaljinije

Square Nine

Square Nine

Zamišljen od strane vlasnika kao začetak beogradske horeca rensanse XXI veka, hotel Square Nine donosi notu ekstravagantnog stila, ali i prijatne udobnosti, gradu u kojem je dugo vladao isključivo koncept velikih međunarodnih lanaca hotela, izmeštenih iz identiteta grada, iz njegovih umetničkih tokova.

Hotel Square Nine je savremena građevina, koja poštuje stil, kolorit i visinu okolnih zgrada, savršeno se uklapajući u okolinu. Unutrašnjost hotela ispunjavaju kombinacije materijala poput kamena, bronze i drveta različitih tonova, koje stvaraju ugodan i elegantan ambijent.

Sa svojim Lobi barom, japanskim restoranom Ebisu i glavnim hotelskim restoranom Square jedan je od retkih hotela koji je tim vrhunskim kvalitetom konkurentan na gastro sceni grada.


Detaljinije

Townhouse 27

Townhouse 27

Ako se slažemo da je Palas - Topličin venac najlepši deo centra prestonice kao zaleđe okruženja Knez Mihailove, Kalemegdana i Kosančićevog venca, onda je ovaj hotel koji izlazi na dve ulice, njegova najbolja preporuka. Kategorisan je kao Garni Boutique hotel, ali je sadržajno mnogo više od te definicije ili fasade.


Detaljinije

Zira

Zira

Verovatno prvi, novi, moderno uređeni hotel u tzv mirnom kraju grada koji je generisao ogromnu gravitaciju gostiju poteza Bulevar (Revolucije) Kralja Aleksandra - Palilula i Zvezdara, sa pripadajućim mini konferencijskim centrom i zadovoljavajućim takođe mini šoping molom.


Detaljinije
Podelite sa prijateljima:

Povezane top liste

TOP LISTE

Detaljinije

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

12 novih ili jedinih takvih mesta Beograda u 12 meseci 2020

...teško je izabrati adekvatnu ilustraciju - razglednicu Beograda 2020 kojom bi se ilustrovala - najgora godina u posleratnoj ( od 1999) istoriji...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

15 predloga najboljih štrudli i kesten pirea u Beogradu

Zima je sezonsko godišnje doba za tradicionalne poslastice od testa. Na njenom isteku, donosimo predlog dobrih pekara i poslastičarnica gde se mogu...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Kopaonik za školski raspust - vodič kroz nove ski barove i poneko staro dobro mesto.

Sezona 19/20, definitivno će odrediti planinu Kopaonik kao jedinu kompetitivnu HoReCa tačku, ravnopravnu Beogradu. Štaviše sadržajnom ponudom i...

Detaljinije