Top Lista

1.10.2019.

10 novih hotela u Beogradu koji su promenili HoReCa scenu prestonice u deceniji 2010-2020

Postoji pretpostavka da Beograd danas poseduje tačno 100 hotela od jedne do pet zvezdica. Sa druge strane postoji i apsolutna eksplozija stanova na dan preko AirBnB-a i booking.com kao i tzv suite kategorizacije mini hotela. Ova lista je osvrt i preporuka za one ili najvažnije koji su doneli promenu igre i pravila. Nastavak uskoro sledi

Falkensteiner

Falkensteiner

U meri u kojoj se u poslednjoj deceniji Novi Beograd nametnuo kao novi poslovni centar prestonice, Falkeštajner je idealni etalon tzv city buisness hotela sa 170 soba i 700 m2 kongresnog centra.


Detaljinije

Hilton

Hilton

Nakon Interkontinetala u 80-tim i hotela Hayatt početkom 90-tih, najznačajniji hotelski brend tzv pet zvezdica - Hilton kao "the brend", došao je u Beograd tri decenije kasnije, u sam centar grada na potez izmedju Cvetnog trga i Slavije. Ili ti tačno 50 godina nakon što su u neposrednom okruženju 1958 otvoreni hotel Metropol i prva samoposluga u bivšoj Jugoslaviji. Sve navedno, dovoljna je preporuka za novo računanje vremena. 


Detaljinije

Holiday Inn

Holiday Inn

Prvi veliki, novi hotel u Beogradu i Novom Beogradu, iz ovog međunarodnog lanca kao deo poslovno najvibrantnijeg dela grada - Bulevara Zorana Đinđića, iz okruženja auto puta Zagreb - Beograd - Niš, kako je i rečeno sa najvećim pripadajućim objektom sajamsko-konferencijskog karaktera.


Detaljinije

Mama Shelter

Mama Shelter

U okviru šoping mola Rajićeva, a na mestu nekadašnjeg (predratnog) najluksuznijeg hotela "Srpski Kralj", nalalazi se jedini prestonički hotel sa pogledom na Kalemegdan, 125 soba Mama Shelter koje je dizajnirao Jalil Amor

Top mesto i jedan od prvih design hotela iz međunarodnog lanca takvog tipa objekata, a u Beogradu


Detaljinije

Marriott

Marriott

Courtyard by Marriott hotel je konačni dolazak i ovog međunarodnog lanca, ni manje ni više kao zdanja između Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja na Trgu Republike, u radikalno transformisanom objektu bivše robne kuće Jugodrvo. Štaviše, takođe jedan od retkih hotelskih restorana sa identitetom - "Credo".


Detaljinije

Radisson (Blu) Collection

Radisson (Blu) Collection

Ono što je svetski vrhunski arhitektonski trend, transformacija industrijskog graditeljskog nasleđa u HoReCa segment, kod nas je dobilo pojavni oblik u ovom značajnom hotelu. Sem smeštajnog kapaciteta noćenja, ovaj prostor svojim gabaritima i intrigantnim enterijerom nametnuo se i kao solidan konferencijski centar

Jednom rečju ex parni mlin kod Bigza, transformisan u hotel - place to be.


Detaljinije

Saint Ten

Saint Ten

U ovom našem vremenu, deficita greenfield prostora za nove hotele u centru grada, Saint Ten u Svetosavskoj ulici, verovatno je najlepša arhitektonska transformacija enterijera i nadogradnja eksterijera prethodnog zdanja. Lokacija, lobi, 55 soba i usluga, sve što ostavlja utisak zadovoljstva i omiljenosti.


Detaljinije

Square Nine

Square Nine

Zamišljen od strane vlasnika kao začetak beogradske horeca rensanse XXI veka, hotel Square Nine donosi notu ekstravagantnog stila, ali i prijatne udobnosti, gradu u kojem je dugo vladao isključivo koncept velikih međunarodnih lanaca hotela, izmeštenih iz identiteta grada, iz njegovih umetničkih tokova.

Hotel Square Nine je savremena građevina, koja poštuje stil, kolorit i visinu okolnih zgrada, savršeno se uklapajući u okolinu. Unutrašnjost hotela ispunjavaju kombinacije materijala poput kamena, bronze i drveta različitih tonova, koje stvaraju ugodan i elegantan ambijent.

Sa svojim Lobi barom, japanskim restoranom Ebisu i glavnim hotelskim restoranom Square jedan je od retkih hotela koji je tim vrhunskim kvalitetom konkurentan na gastro sceni grada.


Detaljinije

Townhouse 27

Townhouse 27

Ako se slažemo da je Palas - Topličin venac najlepši deo centra prestonice kao zaleđe okruženja Knez Mihailove, Kalemegdana i Kosančićevog venca, onda je ovaj hotel koji izlazi na dve ulice, njegova najbolja preporuka. Kategorisan je kao Garni Boutique hotel, ali je sadržajno mnogo više od te definicije ili fasade.


Detaljinije

Zira

Zira

Verovatno prvi, novi, moderno uređeni hotel u tzv mirnom kraju grada koji je generisao ogromnu gravitaciju gostiju poteza Bulevar (Revolucije) Kralja Aleksandra - Palilula i Zvezdara, sa pripadajućim mini konferencijskim centrom i zadovoljavajućim takođe mini šoping molom.


Detaljinije

Povezane top liste

TOP LISTE

Detaljinije

10 preporuka za Rovinj tokom Weekend media festivala

10 preporuka za Rovinj tokom Weekend media festivala

Weekend media festival je tzv najvažniji, kao poslednji vikend leta - u godini. Krajem svakog septembra, već 12 godina ovaj događaj u Rovinju u ex tvornici duhana, integriše na hiljade posetilaca iz kreativnih industrija, medija kao i korporativnog poslovnog sveta sa prostora bivše Jugoslavije...Svi oni u tom međuprostoru negde piju, jedu i "mingluju", a ova lista je naš subjektivni pregled i predlog socijalizacije tokom dana mira, ljubavi i komunikacije

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

30 esencijalnih mesta na Palasu - Obilićevom i Topličinom vencu

30 esencijalnih mesta na Palasu - Obilićevom i Topličinom vencu

Svih ovih prethodnih godina prisustvujemo urbanističkom "uređenju" mikrolokacija dva centralna gradska socijalna epicentra Obilićevom i Topličinom vencu. U saobraćajnom smislu čini nam se da napravljeni određeni pogrešni koraci u pogledu svakodnevne logistike života i rada ljudi i preduzeća. Sa druge strane promenjen je i donekle unapređen vizuelni standard tih lokacija. Ovo su po nama 30 najvažnijih horeca mesta danas i tamo...

Detaljinije

TOP LISTE

Detaljinije

Top 15 novih mesta na Novom Beogradu

Top 15 novih mesta na Novom Beogradu

Još od početka 90-tih i kompleksa zgrade NIS i hotela Hayat, Genex apartmana, Novi Beograd je izmestio ekonomski centar Beograda sa Terazija. Da li današnja poslovna disperzija na biznis centre Airport city, Navigator, Sirius, nove stambene blokove A, West 65, novu kulu bliznakinju PC Ušće ili sedište Noredusa, prati i adekvatna horeca scena. Čini nam se kvalitetom da svakako, za kvantitet ima još pregršt prostora.

Detaljinije