Zora

Adresa:

Glavna 28, 11080 Zemun

Zora

Ne postoji niti jedan Zemunac koji ne poznaju i priznaje ovu poslastičarnicu. Kada se lokal renovirao tokom 2008. godine, mnogi su strepili da li će tu i dalje biti poslastičarnica. Danas, uz novi ambijent, nove kolače i sladolede, kao tradicionalne poslastice, predstavlja jednu od renominiranijih poslastičarnica Beograda, njen je kesten pire npr. jedan od najboljih. 

Poslastičarnica Zora je počela sa radom 1957. godine, osnivač joj je bio Panta Mihajlović, rođen u Makedoniji, na izvoru Vardara. U Beograd je došao kao dečak i već 1925. godine počinje da radi u radnji svoga oca koja se nalazila u Bulevaru kralja Aleksandra, u lokalu Vranjanka, sve do njegovog rušenja 1956. Od nekoliko ponuđenih zamenskih lokacija, izabrana je Maršala Tita, a danas Glavna br 28 u Zemunu. Ime lokala Zora je dao po svojoj supruzi Zori.

Ovim poslom se bavio sve do smrti krajem novembra 1983. godine. Zora Mihajlović je preminula u januaru 2007. godine. Od 1984. godine, lokal preuzima Katarina Mihajlović, supruga Pantinog sina Aleksandra, a od 2002. godine, vlasnik je Slobodan Mihajlović, Katarinin sin i unuk Pante Mihajlovića.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak:

08AM-08PM

Subota:

08AM-08PM

Nedelja:

CLOSED