Smokvica (Jovanova)

Adresa:

Gospodar Jovanova 45, 11000 Beograd

Tel:

063 446257

E-mail:

Smokvica (Jovanova)

Smokvica u Gospodar Jovanovoj je ambijent za uživanje, prilika (vremenska mašina) da se pronađete u građanskoj istorijskoj kući sa početka veka. Za arhitekturu ovog istorijskog zdanja zaslužna je prva žena arhitekta u Srbiji, Jelisaveta Načić. Ova kuća knjižara Marka Markovića iz 1904. nedavno je proglašena za spomenik kulture, a u njoj je sada Smokvica bed & breakfast, koja omogućava uživanje u mediteranskoj gastronomskoj kulturi, kao i socijalnoj kulturi življenja.

Rad na preuređenju jednog od simbola gradskog života na Dunavskoj padini trajao je četiri godine, budući da se vodilo računa o tome da svaki važan arhitektonski detalj bude sačuvan. Drvo smokve koje se nalazilo u dvorištu presađeno je pet metara dalje, i svakodnevno je negovano sa velikom pažnjom. Za enterijer koji nas podseća na scenografiju nekog umetničkog filma bila je zaslužna Sanja Popov Radović čiji koncept i dizajn eneterijera odlikuje svaku od Smokvica.

Intimna bašta, taverna u prizemlju sa pizza peći na drva, kamin sala - lounge na spratu i 6  dvokrevetnih soba u potkrovlju. 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak:

08AM-12AM

Subota:

08AM-01AM

Nedelja:

08AM-12AM