Loki

Adresa:

Strahinjića Bana 36, 11000 Beograd

E-mail:

Loki

Loki pljeskavica, kao tzv ulični roštilj postoji već skoro četri decenije, nakon prvog takvog i davno počivšeg čuvenog Leskovca u Balkanskoj ulici (ispod Moskve i preko puta 20 Oktobar) jedini je kao brend i kultno mesto opstao i kada je grad Beograd ukinuo ulične fast food kioske.

Otvoren na maloj pjaceti tik uz školu na ćošku Jovanove i Kralja Petra (tada 7. Jula) zapravo je prvi oživeo mikrosvet nekadašnje najveće predratne - Jovanove pijace u Beogradu. U međuvremenu postaće toliko popularan i poznat, da su kao na slici na njegovom šalteru klopale ne samo najveće zvezde domaće estrade, već i svetske face u prolasku kroz našu prestonicu. Tada se već proširio na 2 objekta da bi amortizovao redove, noćima (a radio je 00-24) tu je znalo da se nađe odjednom i stotinjak noćnih ptica najrazličitijih socijalnih struktura. 

Kada je 2010 morao da se prinudno preseli u zatvoreni prostor, kompromis je pronašao u lokalu prekoputa, čuvenom i prvom dorćolskom kafiću "Arkade" gde je na klasičnom roštilju pekao pljeskavice do pre neku godinu (sada je tu kineski Eleven), ergo da bi u jednom trenutku sišao ulicu niže u Strahinjića bana. Pa iako su u međuvremenu Dorćol zatomili sarajevski ćevapi, Loki je i dalje ovdašnja take away institucija s nogu. 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak:

24H OPEN

Subota:

24H OPEN

Nedelja:

24H OPEN